………………………………..Nieuws week 2
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws
.
.
.
Nieuws week 27 (maandag 1 juli tm zondag 7 juli 2024)
 
74e Editie van Ome Joop’s Tour (OJT) – Fietsenkeuring.
 
Zaterdag 6 juli 2024, De overmaat 72 in Arnhem-Zuid. De fietsenwinkel van Mantel in Arnhem. De eerste zichtbare activiteit van Ome Joop’s Tour (OJT) 2024. De keuring van de fietsen van de deelnemers aan de 74e editie van deze bijzondere puur Arnhemse vakantieactiviteit voor kinderen waarvoor vakantie niet zondermeer vanzelfsprekend is. Maar OJT is meer dan vakantie en sportief bezig zijn. De fietsenkeuring is daar een voorbeeld van. Voor ouders en de betrokken deelnemers een herinnering dat een veilige- en goed onderhouden fiets een belangrijke zaak is. Zeg maar een educatie moment. En zo zit het ‘sportieve vakantie programma’ van OJT al jaren in elkaar. Voor de Cees Kant Stichting (CKS) is dit de negende keer dat er via een ploegensponsoring een bijdrage geleverd wordt om deze Tour mogelijk te maken. En van deze 9 edities heb ik er inmiddels tenminste 7 ook echt mogen beleven. Door als sponsor aanwezig te zijn bij de fietsenkeuring. Verder door kennis te maken met de leden van de ploeg en hun ouders/begeleiders bij de startbijeenkomst. Met tostemming van de organisatie deelnemer te zijn aan de eerste dag etappe. En op de slotdag weer met de ploeg mee te fietsen naar de finale afsluiting. Dit van binnenuit meebeleven van de OJT laat je zien dat de organisatie via de zeer betrokken vrijwilligers een gebeuren mogelijk maken die de benaming ‘vakantietour’ ver te boven gaat. Ik gebruikte al de benaming ‘educatief’ voor de fietsenkeuring. Maar die naam in hoofdletters geldt voor het hele programma. De dag- en eindprijzen – in de vorm van Gele-, Groene-, Bolletjestrui en ploegen prijs - worden niet uitgereikt voor de geleverde sportprestaties. Bepalend zijn: het gedrag, de manier van omgaan met elkaar, elkaar helpen als dat nodig is. Feitelijk is OJT een ‘school voor het leven’ in een sportief vakantieprogramma vormgegeven. De sport via het verplaatsen op een gewone fiets en de interessante dagprogramma’s is daarbij een hulpmiddel. De verder beoogde effecten zie je als je zelf ‘deelneemt’. En die ‘belevenis’ is voor mij als vertegenwoordiger van de CKS de reden dat ik OJT zie als het gebeuren waar Arnhem heel trots op mag zijn.
Dat dit breder beleefd wordt zie en hoor je als je andere ondersteuners spreekt. Ook zaterdag was dit weer het geval. Bijzonder !!!.
Boven dit nieuws een foto van de inmiddels twee mascottes die OJT kent. Eronder een foto van de vrijwilligers in afwachting van de komst van de deelnemers om de fiets te laten keuren.
Dan ook dit: https://www.youtube.com/watch?v=BfBwzqfppfM&ab_
Open deze link van de opnamen heel knap en tekenend gemaakt door een jonge vertegenwoordiger van het regionale TV-kanaal van RTVConnect. Via deze weergave zie je in een beeldoverzicht wat ik in dit nieuws probeer weer te geven
De echte start van OJT 2024 is op zondag 21 juli 2024. Ook weer na een dag sportief en interessant ingevulde training veilig deelnemen aan het verkeer als jonge fietser. De slotdag en terugkeer in Arnhem is op zaterdag 27 juli 2024. Als eerder is de voormalige koepelgevangenis daarvoor de indrukwekkende locatie. De verblijfplaats in de tussentijd is De Panoven in Oud-Zevenaar. De dagprogramma’s gepland in de Liemers worden vandaaruit per fiets bezocht.
Namens de CKS wens ik de organisatie, de vrijwilligers en de deelnemers een mooie tour waarvan nog lang genoten mag worden.

Klik hier voor hoe de fietsen keuring werkt
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.