………………………………..Nieuws week 2
Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.
Nieuws
.
.
.
Nieuws week 42 (maandag 14 t/m zondag 20 oktober 2024
 
Benutten eigentijdse technologie in Mpeketoni (Kenia)
 
Zonnepanelen - water- ziekenzorg
 
De foto’s boven en onder dit bericht geven een beeld van de uitvoerring van een project dat in Kenia door Wim van den Burg uitgevoerd werd na voorafgaande afstemming, een donatie van de CeesKantStichting (CKS) en een voortvarende uitvoering onder leiding van de vrouw van Wim van den Burg.
De aanleiding was een problematische ziekte behandeling eerder dit jaar in het Mpeketoni Sub-County Hospital. Het vervolg was een startafstemming tussen Wim van den Burg en mij over de mogelijkheid de watervoorziening van het ziekenhuis te optimaliseren via het benutten van zonnetechnologie en daarmee opgewekte stroom. Wim en zijn vrouw verkenden de mogelijkheden. Toepassing van zonnepanelen en daarmee opgewekte stroom bleek mogelijk. De CKS stelde het ervoor benodigde geld beschikbaar. Daarna werd uitvoering gegeven aan het voorzien in de waterbehoefte van het ziekenhuis van 40.000 liter per dag, verdeeld en opgeslagen in een viertal hoger opgestelde watertanks voor de normale zaken en ook voor de dyalise afdeling. Het aanwezige geboorde waterpunt werd voorzien van een zonnestroom aangedreven waterpomp. Een oudere waterput werd schoongemaakt, aangepast en voorzien van een pomp die ook gebruik maakt van de stroom opgewekt door de zonnepanelen. Het water uit de waterput wordt gereinigd en direct gebruikt op de dyalise afdeling. Tenslotte bleek er dagelijks nog stroom over en die wordt ook verbruikt in het ziekenhuis. Feitelijk een: “win - win – win” situatie. Het functioneren van het Mpeketoni Sub-County Hospital wordt erdoor bevorderd. Met minder kosten en meer zekerheid. Compliment aan Wim en zijn vrouw dat zij afgestemd met en mogelijk gemaakt door de CKS  dit project succesvol uitvoerden. Het geboorde waterpunt kreeg de naam van “Karlijn” en de schoongemaakte waterput werd verfraaid voorzien van de naam van “Arie” (een kennis uit mijn geboortedorp en nu een gewaardeerde supporter van de CKS).
Zo zou ontwikkelingshulp op grotere schaal er ook uit kunnen zien.
Laatst bijgewerkt - 20-05-16
.
.
Stacks Image 10041
.
,



Interview Kees kant “het bankje”
n
n

Lorem ipsum dolor sit amet, sapien platea morbi dolor lacus nunc, nunc ullamcorper. Felis aliquet egestas vitae, nibh ante quis quis dolor sed mauris. Erat lectus sem ut lobortis, adipiscing ligula eleifend, sodales fringilla mattis dui nullam. Ac massa aliquet.